technews.bgилюстрация: ICON/SEArch+НАСА работи по проект за 3D печат на елементи, които ще

...
technews.bgилюстрация: ICON/SEArch+НАСА работи по проект за 3D печат на елементи, които ще
Коментари Харесай

НАСА ще използва 3D печат за жилища на Луната и Марс

technews.bg

илюстрация: ICON/SEArch+

НАСА работи по  проект за 3D щемпел на  детайли, които ще позволят  създаване на евтини жилища за непрекъснато престояване на Луната, а след това и на Марс. Дейностите се правят в границите на програмата Artemis NASA.

Отдавна са известни проектите на НАСА за основаване на непрекъсната база на Луната. Сега организацията се е договорила със строителна компания за разработка на технология за 3D щемпел на жилища, ситуирани на сателит, излиза наяве от публично известие.

Процесът на създаване тук-там за кацане, жилища и пътища на Луната евентуално ще наподобява друго от този на Земята. Роботите би трябвало да бъдат леки, само че способни да копаят при понижена гравитация. Бъдещата строителна система би могла да бъде самостоятелна, като действа без помощта на астронавти.

За да сътвори такава система, НАСА е решила да употребява технология за 3D щемпел. Агенцията към този момент е подписала контракт с компанията ICON, който планува основаване на взаимно дружество за галактическо строителство.

ICON не е определена инцидентно: компанията към този момент има опит в основаването на 3D-отпечатани къщи на Земята и взе участие в плана NASA 3D Printed Habitat Challenge, където показва истинска строителна технология, която може да бъде приспособена за условия отвън нашата планета.

Фирмата ще работи с центъра за галактически полети на НАСА в Хънтсвил като част от плана за планетарни самостоятелни строителни технологии MMPACT (Moon to Mars Planetary Autonomous Construction Technologies). За проби компанията ще употребява изкуствена лунна почва и разнообразни технологии за щемпел и обработка.

НАСА си сътрудничи в плана с промишлеността, държавното управление и университетските институции. Ако тестванията са сполучливи, организацията дава обещание да даде на ICON в допълнение финансиране и да организира действителни проби на технологията на повръхността на Луната.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР